Školská
jedáleň pri ZŠ s MŠ Liptovská Lúžna
Menný zoznam pracovníčok
školskej jedálne a pracovné zaradenie:
Veselovská Viera: vedúca
Fidesová Darina: hlavná kuchárka
Uhriková Monika: pomocná kuchárka
Veselovská Dana: pomocná sila v kuchyni
Počet stravníkov
v školskom roku 2008/2009:
Deti MŠ – 47 z toho deti v hmotnej núdzi
1
Žiaci 1-4 roč. – 57 z toho deti v hmotnej
núdzi 7
Žiaci 5-9 roč. – 86 z toho deti v hmotnej
núdzi 19
Dospelí – priemerne 12 denne
Cudzí – 1
Školská jedáleň poskytuje stravovanie deťom
a žiakom za čiastočnú úhradu nákladov, ktoré uhrádza zákonný zástupca
vo výške na nákup potravín podľa vekových kategórií stravníkov v nadväznosti
na odporúčané výživové dávky.
Platby za stravu
v školskej jedálni s účinnosťou od 01.09.2008
Škola školské zariadenie
........Desiata............
Obed................. Olovrant..........
Spolu
MŠ 8,-Sk (0,27€) 18,-Sk (0,60€) 6,-Sk (0,20€) 32,-Sk (1,07€)
ZŠ – ( 1-4 ročník) 27,-Sk (0,90€)......................... 27,-Sk (0,90€)
ZŠ – ( 5-9 ročník) 29,-Sk (0,96€)........................ 29,-Sk (0,96€)
Zamestnanci, cudzí stravníci
..................................32,-Sk
(1,06€)............................ 32,-Sk (1,06€)
Finančný limit uvedenej platby je schválený
zriaďovateľom VZN.
Obec prispieva na stravné (režijné náklady) deťom MŠ
a žiakom ZŠ 4,- Sk (0,133 €) na 1 obed.
Zamestnávateľ dospelým stravníkom prispieva na stravné
39,-Sk (1,294 €)na 1 obed.
Sociálny fond prispieva zamestnancom 2,-Sk (0,066 €)
na 1 obed.
Sociálny úrad prispieva DHN na stravu 26,- Sk (0,863
€)na jeden obed.
Platby sú realizované formou:
- platby v hotovosti u vedúcej jedálne od 6 do 15-teho dňa príslušného
mesiaca
- v čase od 6,30 – 14,30 hod.
- vedca jedálne preplatky odpočíta z platby v príslušnom mesiaci, prípadne
nedoplatky sa zúčtujú v nasledujúcom mesiaci
- za neodstravované jedlo je možné vrátenie preplatkov
Prihlasovanie a odhlasovanie
stravníkov
a) prihlasovanie:
Rodičia pri príchode dieťaťa do MŚ prihlásia dieťa u zástupkyne MŠ na
celodennú stravu
( desiata, obed, olovrant), respektíve poldennú stravu (desiata) .
Vedúca na základe evidencie dochádzky dieťa prihlási na stravu, alebo
odhlási zo stravy na príslušný deň..
Žiaci ZŠ sa prihlásia na stravu (obed) na začiatku školského roka, alebo
v priebehu školského roka u vedúcej jedálne.
Žiaci majú možnosť stravovať sa aj nepravidelne (podľa dohody s vedúcou
jedálne).
Dospelí a cudzí stravníci sa zapisujú do zošita, ktorý je k dispozícii
v jedálni, alebo telefonicky do 800 hod. príslušného dňa.
b) odhlasovanie :
Ziaci ZŠ sú povinní odhlásiť sa z obeda v čase neprítomnosti v škole
na tel. čísle ŠJ: 4398556 najneskoršie do 8,00 hod. príslušného dňa,
alebo u vedúcej jedálne, respektíve kuchárok.
Výdaj jedál
v Školskej jedálni
Deti MŠ
Desiaty denne od 8,45 do 9,15
Obedy denne od 11,30 do 12,00
Olovrant denne od 14,00 do 14,30
Žiaci ZŠ, dospelí
Obedy denne v čase od 11,00 do 14,00 hod.
Školský klub detí v čase od 13,00 do 13,30 hod.
Počas výdaja je zabezpečený pedagogický dozor podľa stanoveného harmonogramu.
Cudzí stravník
(praktický lekár pre dospelých)
Obed denne od 12,30 do 13,00 hod. na vyhradenom mieste v jedálni.
Súhlas k možnosti stravovať sa v jedálni bol schválený RUVZ v Liptovskom
Mikuláši dňa 2.5.2006.
V školskej jedálni je zabezpečený pedagogický
dozor.
Pitný režim pre všetkých stravníkov ŠJ je
súčasťou obeda.
ŠJ realizuje školský mliečny program, ktorého
hlavným cieľom je podpora pitia mlieka a tým zlepšenie stravovacích
návykov u mladej generácie .
S t r a v o v a c i a k o m i s i a
v školskej jedálni
P.č. Členovia komisie Zaradenie
1. Veselovská Viera- Zástupca ŠJ
2. Fidesová Darina- Zástupca zamestnancov ŠJ
3. Bullová Alena- Zástupca zamestnancov MŠ
4. Stašová Viera- Zástupca ŠKD
5. Valušiaková Beáta- Zástupca zamestnancov ZŠ
6. Mydliarová Anna- Zástupca zákonných zástupcov stravujúcich sa detí
a žiakov
Stravovacia komisia zasadá spravidla 2x za školský rok.
Stravovacia komisia je iniciatívny a poradný orgán stravovacieho zariadenia.
Hlavné úlohy stravovacej komisie:
- pomáhať vedúcemu zariadenia pri úspešnom
riadení prevádzky podľa zásad správnej výživy
- prerokovať požiadavky a návrhy, ktoré vedúci zariadenia ŠS uplatňuje
u nadriadeného orgánu
- dozerať na hygienu prevádzky, bezpečnosť pri práci a údržbu v zariadení
ŠS
- spolupracovať pri vytváraní kultúrneho prostredia, estetiky stolovania
a hygieny výdaja stravy
- sledovať čas výdaja stravy a vykonávanie pedagogického dozoru počas
výdaja stravy
- pomáhať pri zabezpečovaní zásobovania potravín
- podľa záujmu stravníkov riešiť doplnkové stravovanie